Logo

DAUGAVAS VANAGU HAMILTONAS NODAĻA

 Par mums

Kanādas “Daugavas Vanagi” (DV) Hamiltonas nodaļa dibināta 1950. gada 1. oktobrī. Pagaidu valdi vadīja V. Grāvelis, bet 1951. gadā par pirmo nodaļas priekšsēdētāju ievēlēja P. Immuru. Kopš 1951. gada ir ievēlēti 18 valdes priekšsēdētāji.

DV Hamiltona agrīnā misija bija piesaistīt līdzekļus palīdzības darbam, palīdzēt latviešu kultūras un diasporas saglabāšanā, cīņā par Latvijas un tās tautas brīvību un neatkarību. Līdzekļi filiāļu darbam tika iegūti ar dažādu pasākumu un aktivitāšu palīdzību

1951 gadā tika nodibināta sieviešu komiteja, un 1954. gadā tās oficiāli reorganizējās par Vanadzēm. Arī sākuma gados no nozares biedriem izveidojās teātra trupa, kultūras kolektīvs, sieviešu koris un sporta klubs. Vēlāk sporta klubs pārtapa par DV Hamiltonas sporta klubu Sparta. Vēlākos gadu desmitos tika dibināts Vanadžu koris Saskaņa (1980), kā arī DV Hamiltona vīru koris. 1976. gadā ar DV Hamiltona palīdzību tika izveidota jauniešu tautas deju grupa Vainadziņš.

Tā kā gadu desmitiem daudzas DV nodaļas ir slēgtas, DV Hamiltona ir uzņēmusi dalībniekus no Druvas (Keswick) un Kitchener-Waterloo DV filiālēm. Pēc 70 gadiem DV Hamiltonas filiāle joprojām veiksmīgi darbojas. Ar ziedojumiem un testamentu novēlējumu filiāle turpina savu misiju sniegt palīdzību tautiešiem Latvijā, kā arī atbalstīt vietējo latviešu kopienu, īpašu uzmanību pievēršot izglītībai un latviskās kultūras saglabāšanai.

Daugavas vanagi

DAUGAVAS VANAGU KANĀDAS BIEDRU PILNSAPULCE

Sidrabenē (pārlikta no 27 aprīļa). Reģistrācija sākas plkst. 9.30, pilnsapulces sākums plkst 10.00Lūdzam biedrus iepriekš reģistrēties pilnsapulcei, sazinoties ar vienu no DV Kanādas valdes revīzījas komitejas locekļiem, pirms 10. maija:

Alīde Forstmanis tel – 519 748 4099 vai alide1@iclaud.com

Rolands Lapiņš tel 416 709 7936 vai stadz@rogers.com

copyrights@ 2024 rinaldseg

contact – rinaldse@gmail.com